Sponsors - 80 van de Langstraat

De geschiedenis van de 80

De 80 van de Langstraat begon ooit als kleinschalige wandeltocht met 168 startende deelnemers. Nu, 35 jaar later, is De 80 uitgegroeid tot een fenomeen. Dit alles dankzij een doelgerichte werkwijze, het vertrouwen van lopers, de inzet van honderden vrijwilligers en een niet aflatend enthousiasme van toeschouwers.

De eerste 80

De eerste ’80 van de Langstraat’ werd gehouden in 1981. De tocht werd in het leven geroepen om de braderie in het centrum van Waalwijk nieuw leven in te blazen. Een jaar later werd het evenement, ditmaal onafhankelijk van de braderie, nogmaals georganiseerd. Toen werd de stichting 80 van de Langstraat geboren.

Snelle groei

De jaren daarna groeide het aantal deelnemers en werd de organisatie professioneler. De computer werd ingezet voor registratie en de organisatie trok de eerste sponsors aan. Door de route meer door de bebouwde kom te laten lopen, kwam er ook meer publiek. Langzaam veranderde de tocht in een waar volksfeest.

Het succes van De 80

De lopers van De 80 komen vanuit het gehele land. Ook melden lopers zich vanuit Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Engeland! Dat De 80 goed bevalt blijkt ook wel uit het aantal lopers die na hun eerste keer terug blijven komen; 60% van de lopers heeft De 80 al eens uitgelopen!

Meer informatie? neem een kijkje op: https://www.80vandelangstraat.nl/sponsoring